Referenser Kulturhus

Kulturhus

Flerbrukshuset i Leksvik, Norge

Till den nya Flerbrukshuset i Leksvik levererade och installerade vi en teleskopläktare. Läktaren har 264 sittplatser, stolen är vår modell Magic som är ritad och designat av arkitekterna Carl-Fredrik, Lars & Christina Andersson. Leverans och installtion gjordes hösten 2019.
Stolarna är klädda med tyg Fame från Gabriel.

Veveriet Gjesdal, Norge

Våren 2019 installerade och levererade vi en teleskopläktare till Veveriet, en av biblioteket i Gjesdals lokaler.
Läktaren har 194 sittplatser och är helautomatisk, med fällbara räcken. Stolsmodellen är Auba som är helklädd med tyg Fame i 5 olika kulörer från Gabriel. På parketten nedan för är det 38st stapelbara stolar av vår modell Magic.

CIK, Centrum för Idrott och Kultur, Knivsta.

I knivsta byggde man ett helt nytt hus, Centrum för idrott och kultur. Huset hade invigning i december 2019. I rummet som heter ”Scenen” levererade och installerade vi en teleskopläktare samt stolar till balkongerna. Läktaren har 280 sittplatser med stolsmodell Magic XC som är speciellt framtagen för detta Projekt. Stolen monteras på gradängens framkant och vid stängning bildar stolarna en frontpanel.
På balkongerna står 126 matchande stolar. Stolarna är ritade och designade av arkitekterna Carl-Fredrik, Lars & Christina Andersson i Höganäs.
Stolarna är klädda med tyg Fame från Gabriel.

Skarpnäckskulturhus, Skarpnäck.

Hösten 2018 installerade vi en Teleskopläktar på Kulturhuset i Skarpnäck. Läktaren har 139 sittplatser, stolen är vår modell Magic Media. Klädsel är Vescom Samar i 4 olika kulörer. Stolarna är helautomatiska och när läktaren skall öppnas eller stängas trycker man endast på ut- eller inknappen på fjärrkontrollen. När läktaren är stängd bildar stolarna en frontpanel.

Bleikemyr Bydelshus Haugesund, Norge

Adept Collection installerade en teleskopläktare i Maj månad 2017 till Bleikemyr Bydelshus i Haugesund. Läktaren är försedd med våra stolar Goal Auto som öppnar och stänger helt automatiskt. När läktaren är stängd är ryggstöden vikta framåt över sitsen. När läktaren öppnas reser sig ryggarna automatiskt via en motvikt. När läktaren sen skall stängas igen fäller ryggarna ner över sitsarna igen. Allt sker genom knapptryckning på fjärrkontrollen och kan skötas av en person.

Läktaren har också så kallad partiell öppning, vilket betyder att om man vill använda ex.vis endast 4 steg så öppnas endast de 4 främsta raderna och låses där. Stolarna designade av arkitekterna Christina, Lars och Carl-Fredrik Andersson från Höganäs Stolarna är klädda med tyg Advantage från Camira Fabrics.

Forum, Örkelljunga

I Örkelljunga Forum har Adept Collection installerat en teleskopläktare för 100 personer i en ”Black Box”. Sittplatserna är Adept Collections modell Goal Auto, en helautomatisk läktare som gör att den öppnas och stängs automatiskt genom att använda fjärrkontrollens ut- och inknappar. Ingen manuell hantering. När läktaren öppnas fälls ryggarna upp automatiskt och när den stängs fäller
ryggarna ned automatiskt. Stolarna är stoppade och klädda med tyg Advantage i tre olika kulörer.

Messingen, Upplands Väsby

Kulturhuset i Upplands Väsby har försetts med en teleskopisk läktare, tillverkad av ELAN i Slovenien och levererad av Adept Collection.
Stolarna på läktaren är Adept Collections modell Magic. Läktaren är helautomatisk. När den är stängd hänger sitsar och ryggar som en fasad på väggen och när den skall öppnas trycker man på fjärrkontrollen och läktaren rullar ut. Så är det bara att fälla sätet precis som på en vanlig teaterstol och sätta sig ned. Inget fysiskt arbete och inget slammer. Teleskopläktaren innehåller 240 sittplatser.
Lokalen har också en fast balkong med 110 sittplatser också av stol Magic.