Referenser Skolor

Skolor

Edenshage Högskolan i Bergen, Norge

Detta projekt levererades och installerades hösten 2019.  Kunden önskade en helautomatisk läktare där stolarna hade skrivskiva som även den var automatisk. Arkitekterna Carl-Fredrik, Lars & Cristina Andersson utvecklade då stolen Magic Eden. Stolen har en fällbar skrivskiva på baksida rygg, likt en ”vanlig” hörsal. Stolen Magic hänger på stegets framkant och när läktaren stängs samlas ryggarna ihop och bildar en frontpanel. Skrivskivorna följer med och man behöver inte ta loss eller sätta dit dem vid öppning eller stängning.

Totalt levererade vi 4 teleskopläktare till 4 olika salar. Största läktaren har 200 sittplatser, de övriga läktarna har ca 100 sittplatser vardera. Totalt 500 sittplatser. Läktaren i den stora salen har på första raden frontpaneler med skrivskiva. I de mindre salarna har första raden skrivskiva från armstödet. Samtliga stolar har tyg Fame från Gabriel.

Folkungaskolan, Linköping

Vintern 2020 levererade och installerade vi en teleskopläktare till en av Folkungaskolans körsalar. Läktaren har 88 sittplatser, är helautomatisk och har självstaplande sidoräcke. Stolsmodellen heter Auba.

Åssiden VGS, Drammen Norge

Adept Collection levererade i början av 2018 en teleskopläktare försedd med 268 helautomatiska stolar Magic. Läktaren är försedd med fällbara räcken samt sidogardiner av svart metall, omlottgående. Golv av heltäckningsmatta Fulda Fit. Stolarna helautomatiska Magic med armstöd, stoppade och klädda med tyg Advantage från Camira Fabrics.
Läktarens mått:
Bredd 15.330mm, Djup öppen 9.450mm, Djup stängd 1.720mm

Campus Laholm

En liten, manuellt hanterad läktare installerades i Mars 2017 på Campus Laholm. Läktaren har 100 sittplatser vår stol modell Goal Auto som
öppnar och stänger automatiskt. Stolarna klädda med tyg Remix från Kvadrat. Stolarna är formgivna av arkitekterna Christina, Lars och Carl-Fredrik Andersson från Höganäs.

Härnösands Gymnasieskola, Härnösand

Under våren 2017 levererades en teleskopläktare till Härnösands Gymnasieskola. Det är vår stol modell Magic Gala. Hela aulan rustades upp och resultatet blev ett kraftigt lyft för lokalen som numera används mycket flitigt. Stolarna är helt automatiska. När läktaren skall ut eller in är det bara
att trycka på knappen så är allt klart.

Högskolan i Halmstad

I oktober 2016 installerade Adept Collection en mindre teleskopläktare till Halmstad Högskola, med 60 sittplatser, i samarbete med
Fredblad Arkitekter i Halmstad. Läktaren utrustades med stolsmodell Magic, helklädda med tyg Lido i blandade kulörer från United Fabrics.
Stolarna är helautomatiska och när läktaren skall öppnas eller stängas trycker man endast på ut- eller inknappen på fjärrkontrollen.
Ingen manuell resning eller nedläggning av stolar. Läktaren har två trappor, båda med stegbelysning i form av LED-lister vid varje stegs framkant.