Referenser Special

Special

Spotify, Stockholm

Spotify har flyttat in i nya lokaler i centrala Stockholm under sommaren 2017. Adept har installerat 92 specialgjorda fåtöljer med extra höga ryggar. I ryggarna finns fällbara skrivskivor, utom i främsta raden. Där finns skrivskivorna uppfällbara från armstöden med ”soft closing” funktion.
El-anslutningar infällda i stolarna. Vissa stolar enkelt flyttbara för lätt tillgänglighet av rullstolar etc. Fåtöljerna är klädda med tyg Crossbill från Febrik i Holland. Design från Adept Collection samarbete med Spotify.

Nya Karolinska Sjukhuset, Aula

Denna aula är annorlunda än de flesta övriga aulor vi levererat. Den ligger ett plan nedanför entreplanet, men öppen ända upp till entreplanets tak. Sittplatserna består av 312 soffsektioner monterade på gradänger med radier. Sofforna följer gradängernas radier. Sofforna har dolda kabeldragningar för el, fällbara skrivskivor i armstöden med ”soft closing” funktion. Synligt trä vitlaserad ask. Stoppade delar klädda med Tärnsjö Plymåläder F 810. Designen gjord av arkitekterna Christina, Lars och Carl-Fredrik Andersson i samarbete med Tengbom och White arkitekter.
Installationen gjordes sommaren 2017.

Nya Karolinska Sjukhuset, Case salar

Adept Collection har installerat golvfasta bord och stolar till två s.k. ”Case salar” till det stora sjukhuset Nya Karolinska Sjukhuset. Installationen skedda under Mars 2017. Varje sal har 78 arbetsplatser, stolar och bord. Borden är framtagna i samarbete med White Tengbom Team för Nya Karolinska Sjukhuset. Borden har kanalisation för el. Stolar är modell Kola från Inno med sits av pressad filt.

Gummifabriken, Värnamo

Efter en omfattande ombyggnad av tidigare Gummifabriken i Värnamo kommer teatern Gummifabriken att öppna under våren 2018.
Adept Collection har levererat 414 specialtillverkade stolar till Gummifabriken. Stolarna är i vitlaserad furu klädda med tyg Zanzibar från Vescom i Mohairplysch.