Referenser Renovering/Omklädsel

Referenser Renovering/Omklädsel

Strindbergs Intima Teater

Mitt i centrala Stockholm vid Norra Bantorget ligger Strindbergs Intima teater.

Teatern öppnade första gången 1907, lades ner 1910 för att sedan år 2003 återöppna. Då under namnet Stringbergs Intima teater, tidigare intima teatern. Renovering av teatern har sedan dess pågått i omgångar och 2019 kom turen till stolarna.

Vi på Adept har renoverat samtliga stolar. Stolarna har fått ny stoppning, vi har installerat motvikt på sitsen så att uppfällning av sitsen sker ljudlöst, stommen i stolen har förstärkts och sist men inte minst så har den fått ny klädsel. Stolarna är klädda med tyg Objekta från Schoepf, kulör 530.

Salongen har 90 sittplatser.

Före

Efter

Nationaltheatret Oslo

Adept Collection AB har under 2023 renoverat teaterstolarna i Norges huvudteater, den klassiska Nationaltheatret i studentlunden på Karl Johans gate i Oslo. Teatern öppnades för första gången 1899, och har kvar sin arkitektur och fasad som när den öppnades för första gången Adept Collection har under sommaren 2023 genomfört en renovering av teaterstolarna i denna klassiska Nationalklenod.

I uppdraget ingick att på ett varsamt sätt demontera stolarna och transportera dessa till möbelfabriken för att genomföra en totalrenovering av alla komponenter, genom att slipa, betsa samt lackera om träkomponenterna i nyans lika de ursprungliga stolarna. Stolarna har fått en helt ny stoppning, samt en sammetsklädsel, Objecta från Schoepf, som uppfyller mycket höga krav på nötningstålighet samt brandhärdighet, vidare har stolarnas sitsar utrustats med en dold motviktsbalansering som gör att sitsen automatiskt reser sig då åskådaren reser sig från sittplatsen.

Efter genomförd renovering har stolarna återmonterats på sina ursprungliga platser i teatern. Under sommaren 2024 genomför vi nästa etapp av renoveringen då stolarna på teaterns balkonger skall genomgå exakt samma typ av renovering som vi just genomfört på entreplanet.

Totalt omfattar hela renoveringen ca 950 st sittplatser

Före

Efter