Stolar till teleskopläktare

Stolmodellerna i segmentet Skola/Aula går alla att modifiera så de passar på teleskopläktare. De kan vara av olika typ exempelvis kan stolarna vara monterade på balk
med längder om 2-4 stolar. Dessa förvaras nedfällda då läktaren är stängd och måste då manuellt resas upp när de skall användas. Det finns också en variant där man placerar stolens sits på gradängens framkant och när man sitter har man fötterna på steget nedanför. När läktaren stängs fäller stolarnas ryggar fram över sitsarna automatiskt utan manuell hantering. När läktaren sedan skall öppnas reser sig ryggarna automatiskt upp genom motvikter och när läktaren är öppen är det bara för
publiken att sätta sig ner.

För teater, kongresslokaler etc. kan man använd våra modeller Magic och Magic Goal. Dessa båda stolmodeller är helautomatiska och behöver vare sig fällas upp eller ner.
Stolarna är placerade i gradängens vertikala steg och när läktaren stängs viker ryggarna något framåt och samtliga stolar hänger framför den stängda läktaren och bildar en fasad framför läktaren. När läktaren skall öppnas rätar ryggarna upp sig och publiken behöver endast fälla ner sitsen och sätta sig ner, precis som en vanlig aulastol.

Magic Goal

Goal har samma sittkomfort som den vanliga stolen Goal med lätt avtagbara sits och ryggar. Stoppning är 30mm i sits och 20mm i rygg.
Undersida sits och baksida rygg av kryssfanerad bok som kan betsas efter önskemål.

Magic

Magic är en stol med mycket god sittkomfort och kan med fördel användas för teatrar etc för höga krav. Stolen är helt överstoppad och klädd.
Sitsens tjocklek 60mm och ryggen 50mm. Stolen kan förses med armstöd.