Referenser Teater/Konsert

Teater/Konsert

Biograf Fokus, Stadsbiblioteket, Jönköping

I stadsbibliotekets källarplan finns biograf Fokus. Här levererade och installerade vi 170 stolar av vår modell Mini. Installationen gjordes sommaren 2019. Stolarna är klädda med tyg Mingel från Ludvig Svensson, kulör 4552.
I uppdraget ingick även demontering av de gamla stolarna.

Det Norska Teatret, Oslo

Att byta 744 stora teaterfåtöljer i Det Norske Teatret mitt i centrala Oslo samtidigt som man lägger om spårvägsspår i gatan utanför ingången till teatern var en stor utmaning. Beställaren ville ha en stol som skulle vara designmässigt så lika som möjligt som de befintliga stolarna, men med en modern och motståndskraftig konstruktion. Stolarna hänger på ett kraftigt stålrör som går från stolarnas armstöd och svänger in i ett beslag fäst i gradängernas vertikala steg.

För att kunna byta en skadad sits eller rygg på de befintliga stolarna var man tvingad demontera hela raden tills man nådde den skadade stolen.
Med den nya stolen slipper man denna olägenhet. De gamla beslagen i de vertikala stegen kunde återanvändas. Synligt trä i massiv ek.
Stolarna klädda med specialvävt ulltyg från Gudbrandsdalens Väveri. Installationen avslutades i juli 2017.

China Teatern, Stockholm

Sommaren 2018 levererade vi 549st specialstolar till China Teatern i Stockholm. I beställningen ingick det även demontering och bortforsling av de befintliga stolarna. Stolarna är klädda med tyg Objecta från Schoepf.

Medborgarhuset, Säffle

Medborgarhuset, mera känd som ”Säffleoperan”, har vi under september 2016 försett med nya stolar. Stolarna är anpassade efter byggnaden som är från 1974 och har gett lokalen ett stort lyft. Publiken har välkomnat de nya sittplatserna som har god sittkomfort och tilltalande design.

Playhouse, Stockholm

Mitt i Stockholms City på Drottninggatan har PLAYHOUSE öppnat en ny teater med 200 sittplatser. Om man går till PLAYHOUSE och skall se en föreställning får man sitta i fåtöljer från Adept Collection. Stolen heter Dancing Queen och är klädd med tyg Matrix från Kvadrat.
Adept Collection rekommenderar ett besök på PLAYHOUSE.

Göteborgs konserthus

Vi har tidigare skrivit om detta projekt som omfattar två lokaler Stora Salen med 1254 sittplatser och Stenhammarsalen med 392 sittplatser.
Dessa har under sommaren 2016 ersatts med nya stolar. Stolarna har designats av arkitekt SAR/MSA Torsten Nobling AIX Arkitekter och
tillverkats hos Adept Collections samarbetspartner Auditorium S C i Slovenien. Göteborgs Konserthus betraktas som framstående i världen vad gäller akustiken och detta har också påverkat stolarnas material och design.
Stolarna har mottagits mycket positivt från musikerna vad gäller såväl det akustiska som design och utförande.

Lorensbergsteatern, Göteborg

Samtliga stolar i Lorensbergsteatern har under augusti 2015 ersatts av nya. Samtliga installerades av Adept Collection AB. Design av stolarna är gjord av Ewa Christensson Gajd Arkitekter och Christina o Lars Andersson Ark SIR/MSA. Stolarna har synligt trä av mörkbetsad bok och är klädda med Mohair Ull Zansibar från Vescom. Antal stolar är 812 st varav 31 st med utfällbara hjul för enkel ommöblering.

Lilla Cirkus

Under sommaren 2015 installerade Adept Collection 812 sittplatser till Cirkus i Stockholms nya scen ”Lilla cirkus”. Stolen har utvecklats tillsammans med Cirkus och våra ”husarkitekter” Christina o Lars Andersson från Höganäs.
Teatern öppnade i september 2015

Tibble Teatern

Nya stolar till Tibbleteatern i Täby, 536 st, installerades under mars 2015 av Adept Collection AB. Stolarna är konstruerade av de välkända arkitekterna Christina o Lars Andersson från Höganäs.

Drammens Teater

Drammen Teater blev ursprungligen uppförd 1870. Det brann 1993 och öppnades igen 1997 som en av Norges ”flottaste”. I augusti 2014 konstruerade våra ”husarkitekter” Christina o Lars Andersson en ny stolmodell anpassad efter lokalens ursprungliga utseende och 460 stolar installerades varav 68 st svängbara på logeraderna. Stolarna är klädda med tyg Mila från Delius