Referenser Teater/Konsert

Teater/Konsert

Kulturscen Bryggaren Västervik

Bryggaren Kulturscen Västervik , ligger i de centrala delarna av Västervik, här anordnas evenemang under hela året, Bryggaren var Västerviks Folkets Hus fram till 1994. Lokalen användes för olika kultur ändamål, musik evenemang, kommunfullmäktige sammanträden etc. Lokalen har under sommaren 2023 genomgått en total renovering, och Adept Collection AB fick uppdraget att leverera och installera konsertsals- stolarna till denna lokal.

I uppdraget ingick att utforma och tillverka en stol för olika typer av evenemang. Adept Collection tillverkade och installerade en konsertsalsstol med tjockare stoppning, och med svartbetsade träkomponenter, såsom armstöd och sparkskyddsskiva på baksidan av stolsryggarna. Stolarna infästningar anpassades för att ge plats för en hörslinga under golvbeläggningen.

Första radens stolar utfördes med en special infästning, för att snabbt och enkelt kunna demontera första radens stolar för olika typer av evenemang. Vidare tillverkades ett antal rullbara stolsektioner för att kunna skapa ett antal rullstolsplatser för rörelsehindrade.

Hippodromteatern är numera Malmö Stadsteater

Efter totalrenovering har den gamla Hippodromteatern återuppstått och blivit Malmö Stadsteater.

Leverans av 530 st specialritade sittplatser varav 63 st på sju mindre teleskopläktare och ett större antal demonterbara stolar. Premiär 24/2 2023. Stolarna är ritade av det engelska arkitektkontoret Haworth Tompkins och levererade och installerade av Adept Collection AB.

Stolarna är klädda med tyg Canvas från Kvadrat.

Helsingborgs Stadsteater

Mitt i Sundets pärla Helsingborg ligger Helsingborgs Stadsteater. Sommaren 2021 byttes samtliga av salongens stolar, totalt 585 st. Stolarnas design utförd av ark. SIR-MSA Christina o Lars Andersson samt Carl-Fredrik Andersson till Adept Collection AB.

Speciell hänsyn har tagits till stolarnas stabilitet. 25 stolar på rad 1-6 är däntagbara för att man ska kunna ge plats åt en catwalk. Hela rad 7 består av 18 st 2-sitsiga soffor med utfällbara hjul för enkel flyttning för tillgänglighetsplatser. Stolarna är klädda med tyg Star 2 från Kvadrat

Folkoperan Stockholm

På Söder i Stockholm hittar man Folkoperan. Lokalen har tidigare huserat Maria Saluhall och Premiärbiografen Rio men sedan 1984 är det Folkoperan som huserar på Hornsgatan 72.

Sommaren 2020 så fick operan en total ansiktslyftning med nya stolar från oss på Adept Collection. Stolsmodellen är speciellt framtagen för Folkoperan av arkitekterna Christina, Lars och Carl-Fredrik Andersson.

Totalt levererades och installerades 560 sittplatser. 160 platser på balkongen, 320 platser på parketten, resterande platser är mobila 3- eller 2-sits stolar. Dessa finns bl.a. i teknikerbåset och vid tillgänglighetsplatserna.

Stolarna är klädda med tyg Ina från Delius. Kulören är en specialkulör framtagen för Folkoperan.

Alströmerteatern Alingsås

Alströmerteatern ligger i anslutning till Alströmergymnasiet i Alingsås. Lokalen användes av gymnasiet för framträdanden, föreläsningar, tentamen, samt för publika evenemang kvällstid. Alingsås kommunfullmäktige använder aven lokalen som sammanträdeslokal.

Lokalen har genomgått en total renovering, och Adept Collection AB fick uppdraget att utforma auditoriestolarna och dess funktioner att, likt en multisal passa, alla ovan nämnda aktiviteter. Till detta uppdrag tillverkade vi stol Media Light, Stolarna utrustades med fällbara skrivskivor, elkanaler, ladd-uttag för mobiltelefoner och laptops.

Ett visst antal stolar på den nedre sektionen specialtillverkades för att göras demonterbara, då det fanns ett behov av att kunna skapas separata gångar mellan stolarna, i samband med kommunfullmäktigemöten. Till de demonterbara stolarna tillverkade vi även förvaringsvagnar för att de demonterbara stolar skulle kunna förflyttas ut till ett förråd under evenemanget.

Adept Collection tillverkade och installerade även ett motorhissat draperi i matchande tyg med stolarna, med vilket man kunde avdela den övre stol-sektionen från den nedre.

Biograf Fokus, Stadsbiblioteket, Jönköping

I stadsbibliotekets källarplan finns biograf Fokus. Här levererade och installerade vi 170 stolar av vår modell Mini. Installationen gjordes sommaren 2019. Stolarna är klädda med tyg Mingel från Ludvig Svensson, kulör 4552.
I uppdraget ingick även demontering av de gamla stolarna.

Det Norska Teatret, Oslo

Att byta 744 stora teaterfåtöljer i Det Norske Teatret mitt i centrala Oslo samtidigt som man lägger om spårvägsspår i gatan utanför ingången till teatern var en stor utmaning. Beställaren ville ha en stol som skulle vara designmässigt så lika som möjligt som de befintliga stolarna, men med en modern och motståndskraftig konstruktion. Stolarna hänger på ett kraftigt stålrör som går från stolarnas armstöd och svänger in i ett beslag fäst i gradängernas vertikala steg.

För att kunna byta en skadad sits eller rygg på de befintliga stolarna var man tvingad demontera hela raden tills man nådde den skadade stolen.
Med den nya stolen slipper man denna olägenhet. De gamla beslagen i de vertikala stegen kunde återanvändas. Synligt trä i massiv ek.
Stolarna klädda med specialvävt ulltyg från Gudbrandsdalens Väveri. Installationen avslutades i juli 2017.

China Teatern, Stockholm

Sommaren 2018 levererade vi 549st specialstolar till China Teatern i Stockholm. I beställningen ingick det även demontering och bortforsling av de befintliga stolarna. Stolarna är klädda med tyg Objecta från Schoepf.

Medborgarhuset, Säffle

Medborgarhuset, mera känd som ”Säffleoperan”, har vi under september 2016 försett med nya stolar. Stolarna är anpassade efter byggnaden som är från 1974 och har gett lokalen ett stort lyft. Publiken har välkomnat de nya sittplatserna som har god sittkomfort och tilltalande design.

Playhouse, Stockholm

Mitt i Stockholms City på Drottninggatan har PLAYHOUSE öppnat en ny teater med 200 sittplatser. Om man går till PLAYHOUSE och skall se en föreställning får man sitta i fåtöljer från Adept Collection. Stolen heter Dancing Queen och är klädd med tyg Matrix från Kvadrat.
Adept Collection rekommenderar ett besök på PLAYHOUSE.

Göteborgs konserthus

Vi har tidigare skrivit om detta projekt som omfattar två lokaler Stora Salen med 1254 sittplatser och Stenhammarsalen med 392 sittplatser.
Dessa har under sommaren 2016 ersatts med nya stolar. Stolarna har designats av arkitekt SAR/MSA Torsten Nobling AIX Arkitekter och
tillverkats hos Adept Collections samarbetspartner Auditorium S C i Slovenien. Göteborgs Konserthus betraktas som framstående i världen vad gäller akustiken och detta har också påverkat stolarnas material och design.
Stolarna har mottagits mycket positivt från musikerna vad gäller såväl det akustiska som design och utförande.

Lorensbergsteatern, Göteborg

Samtliga stolar i Lorensbergsteatern har under augusti 2015 ersatts av nya. Samtliga installerades av Adept Collection AB. Design av stolarna är gjord av Ewa Christensson Gajd Arkitekter och Christina o Lars Andersson Ark SIR/MSA. Stolarna har synligt trä av mörkbetsad bok och är klädda med Mohair Ull Zansibar från Vescom. Antal stolar är 812 st varav 31 st med utfällbara hjul för enkel ommöblering.

Lilla Cirkus

Under sommaren 2015 installerade Adept Collection 812 sittplatser till Cirkus i Stockholms nya scen ”Lilla cirkus”. Stolen har utvecklats tillsammans med Cirkus och våra ”husarkitekter” Christina o Lars Andersson från Höganäs.
Teatern öppnade i september 2015

Tibble Teatern

Nya stolar till Tibbleteatern i Täby, 536 st, installerades under mars 2015 av Adept Collection AB. Stolarna är konstruerade av de välkända arkitekterna Christina o Lars Andersson från Höganäs.

Drammens Teater

Drammen Teater blev ursprungligen uppförd 1870. Det brann 1993 och öppnades igen 1997 som en av Norges ”flottaste”. I augusti 2014 konstruerade våra ”husarkitekter” Christina o Lars Andersson en ny stolmodell anpassad efter lokalens ursprungliga utseende och 460 stolar installerades varav 68 st svängbara på logeraderna. Stolarna är klädda med tyg Mila från Delius